Mijn aanpak

Ik wil u graag goed leren kennen dus maak ik de eerste afspraak liefst bij u thuis. Ik zie dan snel hoe u woont, wat voor smaak u heeft en wat voor u belangrijk is.

 

• Slaapt u licht? • Geeft u pianoles? • Wilt u (meer) kinderen? • Ontvangt u graag logees? • Heeft uw kind een drumstel? • Wilt u kantoor of studio aan huis? • Bent u (super)netjes of juist slordig? • Heeft u veel spulletjes of houdt u juist van 'leeg en strak'? • Vindt u het belangrijk te weten wie er naast u woont of juist niet? • Klust u graag zelf of laat u voor iedere spijker 'een mannetje' komen? • Wilt U een verwarmde droge knutselplek voor uw motor of klassieker? • Heeft u ruimtevretende hobby's, veel boeken, een vleugel of flipperkast? • Houdt u van timmeren of tuinieren of zit u liever met een biertje op het balkon?

 

Vervolgens noteer ik uw wensen en eisen voor het nieuwe huis en verwerk die in een 'zoekprofiel'. De combinatie van dat zoekprofiel en wat ik zelf bij u heb gezien en gehoord, zorgt ervoor dat ik uiterst efficiënt te werk kan gaan bij het zoeken naar een voor u geschikt huis. Wat mij daarbij helpt is een aardige hoeveelheid levenservaring...

Aan de slag

Ik ga zeer gericht voor u op zoek. Met alle middelen die een makelaar ten dienste staan. Huizenzoeksystemen, netwerk, marktkennis en intuïtie spelen voor mij een belangrijke rol.


Daarbij vraag ik u zelf ook een actieve rol te blijven spelen. Blijf vooral door uw geliefde buurten fietsen, kijk op internet, lees de krant. Bekijk de voorstellen die ik u doe serieus.


Ik bombardeer u vervolgens niet met 10 onpersoonlijke standaard-emails per week maar doe u alleen  voorstellen als ik denk dat een huis echt bij u past. Zo spaart u tijd en ik ook.

 

Ik blijf doorzoeken tijdens uw vakantie of als u door ziekte tijdelijk bent uitgeschakeld. Soms heb ik al een bezichtiging gepland nog vóór ik u heb gevraagd de volgende middag met mij mee te gaan kijken. Want soms is, zelfs in deze tijd, haast geboden.

Kortom, een zoekopdracht is voor mij een pro-actieve bezigheid. Gedreven door passie. Integer en snel uitgevoerd. In een goede verstandhouding met u en derde partijen. Met een goede onderlinge communicatie. Deze aanpak maakt dit werk voor mij extra leuk en levert u een goed huis op!

Mijn werkwijze

Bij een bezichtiging ga ik altijd zelf met u mee. Ik beoordeel het huis op courantheid (raakt u het bij verkoop later weer gemakkelijk kwijt?), beoordeel de bouwkundige staat en de locatie. Ik kijk naar de voor u praktische bruikbaarheid en de 'inwendige' staat. Zitten de schakelaars op een logische plek? Is de verwarming up to date? De kelder droog? Kunt u de auto parkeren en is er plaats voor uw fiets? Kunnen de kinderen veilig buitenspelen? Waar zit de brievenbus en doet de voordeurbel het wel?

 

Ik ga vaak nog een stapje verder en bel aan bij de buren om te zien wie er naast u woont, doe navraag naar wat er speelt in de buurt, luister naar verkeerslawaai en spreek voorbijgangers aan op straat..... Beetje ongebruikelijk misschien, maar bijzonder effectief! Waar zijn de winkels, waar zijn de scholen en waar stopt de bus? Het gaat immers niet alleen om het huis zelf maar vooral ook om de plek.

Meestal vind ik op die manier samen met u snel en efficiënt een goed, leuk en betaalbaar huis op de goede plek. Ik gun u een huis dat voor u voelt als uw paleis. Niet voor een paar nachtjes maar voor vele jaren. Want ik vind het belangrijk dat u straks rustig slaapt. Dan doe ik dat ook.

Kijktips

De ongeschreven wetten en regels van huizen bezichtigen…die moet je kennen. Wil je geen flater slaan of zonder het te weten irritant overkomen, hou deze regels dan in je achterhoofd als je je potentiële nieuwe droomhuis binnenstapt voor een eerste bezichtiging.

 

1. Doseer je mate van ‘house-wise’ zijn. Kritisch kijken ter plekke mag, maar de eerste minuut al met een schroevendraaier of autosleutel in het houtwerk steken wekt irritaties.

2. Kraak het huis niet af waar de eigenaar of verkopend makelaar bij is met het doel "de prijs omlaag te krijgen". Het is ronduit onbeleefd, getuigt van weinig respect naar de verkopende partij en het heeft bovendien geen enkele zin. Vertrouw op de bouwkundige kennis van je aankoopmakelaar. Bespreek dit soort zaken achteraf, buiten, na de bezichtiging.

3. Arriveer op tijd. Weet waar het huis staat. Vertrouw dus niet alleen op je "TomTom". Bereid je reis naar het te bezichtigen pand goed voor en onderzoek of en waar je kunt parkeren. Niets is zo vervelend als kijkers die na jou komen en wel op tijd waren in de weg te lopen omdat je zelf te laat was.

4. Film niet met je smartphone de complete bezichtiging ten behoeve van je thuisgebleven partner. Neem je partner mee. Niet netjes om de privéruimten van de verkoper vast te leggen en bovendien zie je zelf niets van je droomhuis als je alleen maar op het scherm van je smartphone tuurt.

5. Open eventueel alleen vaste (keuken en kamer) kasten en dus niet de (losse) kledingkasten van de verkoper. Stropdassen en overhemden van meneer of de lingerie van mevrouw maken geen deel uit van de bezichting.
6. Kinderen kunnen, het spreekwoord zegt het al, hinderen zijn. Ze zitten graag met hun vingertjes overal aan, bezitten vaak niet het grootste geduld of eisen, desnoods door hard te brullen, alle aandacht op. Dat kan, leert de praktijk, zo afleiden dat je bij vertrek een groot deel van het huis hebt ‘gemist’. Laat je kinderen dus thuis. Bezichtigen blijft een zaak van grote mensen...

Dit zijn allemaal voorbeelden uit mijn praktijk. Voorkom dat  je aankoopmakelaar met dit gedrag een pleefiguur slaat.

tekst: vrij naar Corrie Verkerk